ایران اتهامات آمریکا و رژیم اسرائیل را درباره نقش ایران در سوریه رد کرد گفت و گوی ترامپ با نتانیاهو درمورد مذاکرات هسته‌ای با ایران ابراز خرسندی قطر از تداوم مذاکرات ایران و آمریکا علت درگذشت پاپ فرانسیس مشخص شد وضعیت فاجعه‌بار نوار غزه از زبان سخنگوی دبیرکل سازمان ملل رجزخوانی جدید نتانیاهو: ما حملات گسترده‌ای علیه دشمن انجام می‌دهیم / پاسخ ما به حوثی‌ها کوبنده خواهد بود پوتین قانون معاهده جامع راهبردی با ایران را امضا کرد مقام آمریکایی: پیشرفت بسیار خوبی در دور دوم مذاکرات داشتیم الخزعلی: الجولانی احتمال دارد در عراق بازداشت شود عراقچی: در صورت تداوم واقع‌بینی و حسن نیّت، امکان حصول نتیجه وجود دارد بیانیه وزارت خارجه درباره پایان دور دوم گفت‌و‌گو‌ها در رم آمریکا: اوکراین وارد ناتو نخواهد شد بیانیه وزارت خارجه عمان در پایان گفت‌و‌گو‌های رم عراقچی: هنوز برای ورود آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به مذاکرات زود است بقایی: حفظ داشته‌های فنی و هسته‌ای ایران یک «باید» است

دستور آمریکا برای مسافران ایرانی‌تبار

دولت آمریکا در اقدامی که احتمالاً خلاف قانون اساسی این کشور به شمار می‌رود بعد از ترور سردار قاسم سلیمانی دستور بازداشت مسافران ایرانی‌تبار را در گذرگاه‌های مرزی این کشور داده است.
تاریخ انتشار: ۱۶:۴۳ - ۰۴ بهمن ۱۳۹۸ - 2020 January 24
کد خبر: ۳۴۳۲۶
تعداد نظرات: ۱ نظر

به گزارش راهبرد معاصر، گزارش یک رسانه کانادایی حاکی است دولت آمریکا در اقدامی غیرقانونی به مأموران مرزبانی خود دستور داده تمامی مسافرانی که متولد ایران هستند را در گذرگاه‌های مرزی بازداشت و مورد بازجویی قرار دهند.

 

پایگاه «سی‌بی‌سی» می‌گوید اوایل ژانویه سال جاری میلادی به مأموران آمریکایی شاغل در گذرگاه‌های مرزی این کشور با کانادا دستور داده شده مسافران زاده‌شده در ایران را بازداشت کرده و مورد بازجویی قرار دهند. سی‌بی‌سی به ایمیلی از یک مأمور مرزبانی آمریکا استناد کرده که به رویت این رسانه رسیده است.

 

این گزارش چند روز بعد از آن منتشر شده که رسانه‌هایی دیگری ادعا کردند روز 4 ژانویه (مصادف با 14 دی‌ماه) نزدیک به 200 مسافر با اصالت ایرانی که شهروندان آمریکا و کانادا بوده‌اند هنگام عبور از گذرگاه مرزی «طاق صلح» در منطقه «بلاین»، واقع در ایالت واشنگتن برای ساعت‌ها متوقف شده و تحت بازجویی قرار گرفتند.

 

گزارش‌ها درباره بازداشت این مسافران یک روز بعد از آن منتشر می‌شد که دولت آمریکا در یک عملیات تروریستی در نزدیکی فرودگاه بین‌المللی بغداد سردار «قاسم سلیمانی»، فرمانده وقت نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و شماری از همراهان ایشان از جمله «ابو مهدی المهندس»، جانشین سازمان حشدالشعبی عراق را به شهادت رساند.

 

با این حال، اداره گمرک و مرزبانی آمریکا هدف قرار دادن اتباع یک کشور صرفاً بر اساس محل تولد آنها را تکذیب کرد. یک مقام این نهاد آمریکایی در آن زمان به سی‌بی‌سی گفته بود «فضای تهدید» موجب شده بود اداره مرزبانی تمهیدات امنیتی بیشتری در مرزها به کار ببندد. این مقام‌، با وجود این، مدعی شد که مسافران متولد ایران بازداشت نشده‌اند و تأخیرها در عبور از گذرگاه طاق صلح به دلیل کمبود نیروی انسانی در یک روز شلوغ مربوط به تعطیلات آغاز سال نوی میلادی بوده است.

 

ایمیلی از یک مأمور مرزبانی آمریکا که به دست «سی‌بی‌سی» رسیده این ادعای اداره گمرک آمریکا را به چالش می‌کشد. این مأمور ایمیل مذکور را برای یک وکیل امور مهاجرت به نام «لن ساوندرز» که در بلاین سکونت دارد ارسال کرده است.

 

ساوندرز معتقد است که این مأمور ایمیل مورد نظر را به دلیل انتقادی که به مشی اداره گمرک و مرزبانی آمریکا داشته برای او ارسال کرده است. وکیل مورد نظر خواستار محرمانه ماندن نام این مأمور مرزی شده است.

 

در این ایمیل، اذعان شده دفتر اداره گمرک و مرزبانی آمریکا در «سیاتل» که مأمور پوشش مسائل مرزی مربوط به آمریکا و کانادا است از مأموران خواسته مسافران متولد ایران را بازداشت کرده و از آنها سوالاتی درباره مسائل تروریستی بپرسند.

 

این مأمور مدعی شده تنها دلیل بازداشت و بازجویی از مسافران ایرانی، زادگاه آنها بوده است. او گفته که این اقدام غیراخلاقی و احتمالاً خلاف قانون اساسی آمریکا است. وی همچنین نوشته که بعد از درز اخبار مربوط به این اقدام در رسانه‌ها، دولت آمریکا در روز 5 ژانویه آن را متوقف کرد.

منبع: فارس

ارسال نظر
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۴۱ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۳
0
0
ترامپ گورش کننده است طوفان غافل کننده که فکر ش نمیکرد و خدا میداند کرونا زمان استیضاش عقب انداخت ترامپ بدو بر دل مدلینگت